Inas dop - allt från dopplanering till doppresenter

Inas dop – allt från dopplanering till doppresenter

Det är så roligt att få berätta om lilla Inas dop! Ina är dotter till Denise som vi samarbetat med tidigare på Instagram och det har varit så roligt att följa henne och hennes familj. Familjen är en mycket kärleksfull familj med många bollar i luften. De är alltid på språng och hittar på massa skoj!

På Giftstory säljer vi mycket doppresenter och det är ofta vi är i kontakt med allt från mormor som letar doppresent till föräldrar som skall döpa sina barn. Det är också många som frågar oss om tips på dopgåvor och dop så vi tänkte publicera en liten serie med intervjuer kring dopet och kanske bringa lite klarhet i hur dop fungerar idag.

I detta fallet är det mamma Denise som har svarat på några av våra frågor kring dopet:

Ina är född den 11 augusti 2017 i v37 och det var en planerad igångsättning. Denise berättar hur tankarna gick kring dop från början, – “direkt när hon föddes kollade vi upp olika datum och bokade kyrkan. Alla våra barn har varit döpta mellan 3,5-4,5 månad och ville ha samma ålder på Ina. Nu kom jul i samband så vi valde att ha hennes dop innan.” Dopet var den 2 december i Grava kyrka som ligger i utkanten av Karlstad.

När vi pratar om faddrar berättar Denise att de valde att inte ha några faddrar den här gången. Storasyster Millie har en fadder som är Denise syster och barnens moster. Men till Loa eller Ina har de inte haft någon.

Dopcermoni-2

Vad hade Ina för kläder på dopdagen?

“Ina hade en dopklänning på sig som kommer ifrån min familj, berättar Denise. “Jag och mina syskon har haft sen och sedan har den gått i arv till våra barn. En superfin virkad klänning som en gammal vän till min mamma har gjort.”

Denise och Ina

Fanns det ett doptema när ni planerade?

Denise berättar att de valde att ha ett rosa dop men med några inslag av jul. “Dekorationerna gick helt i rosa/lila men fikabordet hade delar av julsmaker.” Det kan vi på Giftstory verkligen förstå! Vem skulle inte vilja smaka de saffransbullarna..?

saffransbullar-2

Berätta lite hur ni tänkte kring musik och texter?

Vi valde att ha låten: Till mitt sista andetag/Sofias sång som ingång musik. Som är ’Inas doplåt’ . Jag har sjungit på de andra barnens dop men valde denna gången att bara köra musiken. Som psalm blev det: Du vet väl om att du är värdefull och nu tändas tusen juleljus.

Vart var mottagningen?

Denise berättar att de hade dopkalaset i en hembygdsgård i närheten av kyrkan. “Vi är en stor släkt och var 71 gäster på dopet så vi behövde en stor lokal att vara på.”

Vad bjöd ni på?

Vi bjöd på ett fikabord med hemlagade kakor, muffins, lussebullar, godis och en superfin tårta till det. Vi ville ha det enkelt men ändå något speciellt, berättar Denise.

doptårta

Vad fick Ina för doppresenter och vad gillar du själv att ge bort i doppresent?

Ina fick så mycket fint och inga dubbletter vilket är otroligt med så många gäster.  Så fint att folk tänker igenom vad som skulle passa vår dotter. Jag gillar personliga doppresenter. Kanske med namn, datum eller liknande på. Böcker och träleksaker är också något jag tycker alltid går hem.

doppresenter-2

Vad var det bästa med dagen?

Denise berättar att få samla sina nära och kära var det allra bästa med dagen. “För mig är dop en av de största tillfällena i livet. Bröllop och sedan dop. En stor dag att få ’visa’ upp vår nya familjemedlem och fira det tillsammans med dem vi älskar”, berättar hon.

Dopcermoni 2

Avslutningsvis, är det mågot annat – roligt eller jobbigt som hände under dopdagen som du vill dela med dig av?

“Jag var så lugn den här gången mot de andra två vi haft förut! Kände att dagen får bli som det blir så vi tog allt bara som det kom. Så skönt! En riktig vinterdag blev det som vi fick och det kommer vi nog alltid minnas. Det enda som jag blev ’missnöjd’ över är bilderna från dopet. Mörk dag och mörk lokal så bilderna blev inte alls bra från den dagen. Men det positiva av det är att vi har bilder från dagen än inga alls.” avslutar Denise.

– Stort tack Denise med familj för att ni delade med er av en så personlig och fin dag! Vi på Giftstory tycker att det var superfina bilder och är imponerade att se hur ni fixade en så stor tillställning. Det är inte lätt med tre relativt små barn att få till och dessutom hinna njuta och vara närvarande själva. Ni verkar verkligen haft en superfin dopdag för fina Ina.