Stellas dop - inspiration och tankar kring dopplanering

Stellas dop – inspiration och tankar kring dopplanering

Stellas dop – inspiration och tankar kring dopplaneringVi på Giftstory tycker att dop är fantastiskt! Vi har därför börjat dela med oss av några av våra vänners tankar och idéer kring dop. Vad skall man tänka på egentligen..?

Här följer lite frågor och svar från Olivia Arven, 22 år från Växjö.

 1. Beskriv dig själv och din familj
Svar: Jag skulle säga att vi är en liten fin familj som ser efter varandra och stöttar varandra till 100%. Sen Stella kom till världen känns vår lilla familj helt komplett och det enda jag önskar nu är syskon till Stella i framtiden.

2. När föddes Stella?
Svar: Stella föddes på morgonen den 3 november 2017 efter 2 dygn med förfärliga värkar!

3. Hur gick tankarna kring dop från början? Visste ni direkt vad vi ville eller funderade ni på några alternativ?
Svar: Varken jag eller min sambo är kristna men ser dop som en fin stund att samla alla nära och kära och sedan är det tradition att döpa sina barn i bådas släkter. Vi ville ha ett fint dop med en kort ceremoni i kyrkan med fina låtar och där våra gäster var med på ett nära sätt. Vi involverade flera som var där genom att låta dem hälla upp dopvattnet, tända ljus, ljusa, läsa dikter osv.

4. När och vart var dopet?
Svar: Dopet var i Växjö domkyrkan den 11/3

5. Faddrar?
Svar: Vi valde en av mina systrar och min sambos bror som faddrar (gudföräldrar) till vår Stella! I slutändan är det alltid familjen som finns där och stöttar och hjälper mest❤️

6. Vad hade Stella för kläder?
Svar: Vi har haft en släktklänning som flera generationer döps i som vi egentligen vill ha till Stella men tyvärr hittades den inte någonstans. Så vi beställde en ny dopklänning från en dansk designer som vi blev supernöjda med! Valde även ett gammalrosa band istället för ett ljusrosa eller skrikrosa som annars är vanligt.

7. Fanns det ett tema när ni planerade?
Svar: Nej inte direkt men sen råkade allt bli väldigt rosa trotts att jag egentligen är emot att bara ha rosa till tjejer och blått till killar haha…

8. Sång, musik och dikter?
Svar: Vi hade 3 psalmer – Tryggare kan ingen vara, Gud som haver barnen kär och Du vet väl om att du är värdefull. Sen sjöng min sambos kusin “Isn’t she Lovely” med Stevie Wonder och hennes pojkvän spelade gitarr till och min sambos moster och hennes man sjöng “Kärleksvisan” med Sarah Dawn Finer, den texten är så otroligt fin! Min sambos syster läste även upp en dikt.

9. Vart var ni efteråt?
Svar: Efteråt var i vi domkyrkecentrum som har en lokal man får låna vid dop.

10. Vad bjöd ni på?
Svar: Vi bjöd på smörgåstårta som mat och hade sedan ett efterrättsbord med chockladtårta, macarons, cupcakes, cakepops, pannacotta och lite annat smått och gott!

11. Vad fick Stella för doppresenter?
Svar: Stella är så otroligt bortskämd från våra nära och kära och det är nästan så man känner att man inte kan ta emot allt fint hon får. På hennes dopdag fick hon pengar, smycken, leksaker, kläder och lite inredning till hennes barnrum.

12. Vad var det bästa med dagen?
Svar: Det bästa med dagen var alla som tagit sig tid att vara med på Stellas dag och fira den tillsammans med oss, hon har så många fina personer i sitt liv!

13. Något annat – roligt eller jobbigt som hände?
Svar: Stella skötte sig jätte bra i kyrkan och skrattade upp mot prästen när hon hällde vattnet över hennes huvud. Det jobbiga med att själv hålla i något sånt här stort är att man tyvärr inte hinner umgås med alla gäster så mycket som man hade velat då det är så mycket runt omkring som ska skötas. Nästa gång hyr vi nog in någon som kan plocka fram/plocka av mat osv 🙂

___

Stort tack Olivia för att du ställde upp! Vill ni läsa mer om lilla Stella hittar ni henne på Olivias blogg här. Vi passade förstås också på att ge Stella en doppresent – av oss fick hon ett halsband med en jellybean på och ett litet graverat S. Här hittar du halsbandet och fler doppresenter.