Tindras kommande dop - tankar och planering

Tindas kommande dop – tankar och planering!

Möt sötaste Tindra och hennas mamma Linn. De är nu inne på säsong tre hos Tv3 och “Unga mammor“. (klicka på länken för att streama) Här kommer en kort berättelse av Linn själv om dem och om Tindras kommande dop. Vi är så spända på att få följa med henne i hennes planering och sen se hur det blev! Här kan du också följa Linns blogg.

tindra

Om oss:

Jag heter Linn Andersson och Tindras pappa heter Marcus Malm. Vi är en mysig liten familj som bor i en 2:a utanför Örebro. Vi älskar att hitta på saker tillsammans som att gå på barnvagnsbio, åka och bada och besöka vår föräldrargrupp och bara mysa på aktiviteter anpassade från Tindra. Jag älskar även att shoppa och gå på stan.

Vi medverkar i tv serien unga mammor som finns på tv3 och viafree och jag bloggar och instagramar också. Marcus pluggar till civilingenjör. Vi har en stor passion för fruktfat och att sitta och mysa tillsammans.

Kort om graviditeten:

Vi planerade att skaffa barn och det tog ca ett halvår innan jag blev gravid. Jag hade en jobbig graviditet med sjukskrivning och mycket illamående osv. Tindra föddes sen med akut kejsarsnitt på grund av att hon låg i säte och vattnet gick spontant en vecka innan planerat snitt. Vi visste redan i magen att det var en liten Tindra där inne.

Varför dop:

Vi vill döpa Tindra för traditionens skull. Det är väldigt mysigt med dop och vi båda är döpa själva.

Detaljer kring dopplaneringen och dopet:

Vi har inte bestämt hur vi skall göra med faddrar än men förmodligen har vi två 2 gudmödrar. Vi har tänkt ha rosa/ guld tema och köpa någon söt dopklänning och rosa band runt midjan till Tindra. Vad gäller musiken så tänker jag skriva en egen sång till Tindra som ska sjungas på dopet, sedan vill vi ha många sånger och inte så mycket böner och kristet prat. “Tryggare kan ingen vara” och “Du vet väl om att du är värdefull” ska vara med och även “Välkommen hem” av Sonja Alden.

Mottagning:

Vi har tänkt ha mottagningen i anslutning till kyrkan och då bjuda på tapas, små minipajer, sallad och plockmat. Sedan tårta såklart! En fin stor doptårta.

Doppresenter:

Vi har ingen önskelista till Tindra utan tänker att det blir överraskning med doppresent.

I övrigt hoppas vi att det blir lyckat och mycket fokus på Tindra. En mysig stund tillsammans med familjen och att det blir välplanerat!

Här hittar du förslag på doppresent från Giftstory om du vill kika!