English Trousseau silver

Om English Trousseau

Vi hittade Enlish Trousseau på en av våra inköpsresor i London. Vi letade igenom hela Harrod’s efter de bästa presenterna till barn vi kunde hitta – och där låg de! Små söta askar med handsydda detaljer som tygpåsar, haklappar och fantastiskt vackra filtar till nyfödda. I askarna skymtade silversaker som borste och kam, en liten äggkopp med skred och en silverskallra. Det var ju exakt det här vi letade efter! Perfekta doppresenter eller gåvor till nyfödda.

Om Nottingham Lace och English Trousseau

Efter att ha avslutat en master på The Slade School of Art i London, beslutade Fiona sig för att starta eget. Då var spetstillverkning fortfarande en stark industri och det mesta gjordes till dukar och gardiner. Hon hade en idéer om olika personliga och attraktivare minnessaker än en spetsduk som kändes gammaldags.

Idag är de ett team som arbetar ihop från trädgårdsmästarens stuga. Sedan början har de varit stolta att specialisera sig på gåvor, handgjorda lokalt av ett team av sömmerskor. Av den gamla stora spetsindustrin i Nottingham finns det idag en eller två fabriker som har maskiner som det fortfarande går att köra på. Vi är stolta över att vara en del av vår engelska ”Textile Heritage”!

Visar alla 5 resultat