Georg Jensen

Om Georg Jensen

Georg Jensens varumärke står för kvalitetshantverk och tidlös estetisk design med en historia som sträcker sig mer än 100 år bakåt i tiden. Det är ett av de varumärkena vi själva går över gatan för att kika i skyltfönstret på. Deras design och antalet kollektioner gör att det verkligen finns något för alla. De flesta produkter passar utmärkt som bröllopspresent, gåva till nyfödd, doppresent eller födelsedagspresent. Som doppresent säljer vi mest av Moneyphant med gravyr, till bröllop ljusstakar, skålar och ramar. Välj själv – du blir inte besviken!

Så här säger de själva:

Våra livsstilsprodukter spänner över allt från bordssilver och klockor till smycken och heminredning.

Georg Jensens egen filosofi var att skapa designföremål för alla och att förena skönhet och funktion. Hans hantverksskicklighet och konstnärliga talang, såväl som hans förmåga att upptäcka och hjälpa fram begåvade designers, bildade grunden när han började bygga upp Georg Jensen i Köpenhamn 1904.

Hans stil var starkt påverkad av dåtidens jugendformer, men präglades också av den karakteristiska energi som ger genklang än i dag. De klara, böljande formerna förhöjs genom känslig ornamentering, där stiliserade blombuketter och yppiga druvklasar speglar hans sinnliga kärlek till naturen. Vår främsta uppgift är att föra mästarens idéer och principer vidare och tolka om dem i design för vår egen tid.

Visar alla 7 resultat